De uitslaande vlammen langs de Port Arthurlaan.
Volledig scherm
De uitslaande vlammen langs de Port Arthurlaan. © RV

Zware industriebrand onder controle in Gentse havenzone: buurt moet ramen en deuren gesloten houden

GentIn de Port Arthurlaan, in het havengebied van Gent, is woensdagavond een zware bedrijfsbrand uitgebroken bij het bedrijf Stukwerkers. Er waren tot ver in de omgeving uitslaande vlammen te zien boven de loods waar onder meer meststoffen opgeslagen liggen. De brand is ondertussen onder controle maar de brandweer blijft nog een hele nacht nablussen. Er vielen geen gewonden. 

  1. RECENSIE. Titus De Voogdt in parodie op Dries Van Langenhove: “Het is fictie, en tóch voelt het ongemakkelijk”
    PREMIUM

    RECENSIE. Titus De Voogdt in parodie op Dries Van Langenhove: “Het is fictie, en tóch voelt het ongemakke­lijk”

    Wie een keer ondergedompeld wil worden in het universum van een extreemrechtse dictatuur - of de weg er naartoe - moet dringend naar een vertoning van ‘Edelweiss Piraten’. Want wie de film van Alexander Deprez en Nathalie Nijs in de zaal gaat zien, komt terecht op een geheime bijeenkomst van het fictieve Vrijheid Voor Vlaanderen (VVV), met alle semi-nazi-symboliek van dien en acteurs die ervoor zorgen dat iedereen in de pas loopt. Titus De Voogdt als ‘Dees Van Langemarck’? Die verschijnt jammer genoeg enkel op het witte doek tijdens de totaalbeleving.
    Antwerpen
  2. Jan Palfijnziekenhuis scoort laag op fertiliteitsranking: “Wij behandelen patiënten als ze elders geweigerd worden”
    PREMIUM

    Jan Palfijnzie­ken­huis scoort laag op fertili­teits­ran­king: “Wij behandelen patiënten als ze elders geweigerd worden”

    In een rangschikking van fertiliteitscentra in ons land, bengelt het Gentse Jan-Palfijnziekenhuis onderaan. Volgens de cijfers zou 'slechts’ 26% van de wensouders een succesvolle zwangerschap doorstaan na één IVF-poging. Dokter Wim Decleer, hoofd van de dienst, maakt zich sterk. “Wij leggen de keuze bij de patiënt, ook als haar kansen niet zo groot zijn. Als dat onze cijfers naar beneden trekt, sta ik daar achter.”
    Gent