Het logo van Axa Bank verdwijnt in het voorjaar van 2024 uit het Belgische straatbeeld. Het wordt dan vervangen door dat van Crelan. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Axa Bank verdwijnt in voorjaar van 2024 in België

Het logo van Axa Bank verdwijnt in het voorjaar van 2024 uit het Belgische straatbeeld. Dat heeft Crelan, dat Axa Bank vorige week officieel heeft overgenomen, meegedeeld. Over fusies van kantoren is nog niets beslist.

Op 31 december vorig jaar maakte Crelan bekend dat het Axa Bank in België zou overnemen. Het betaalt daarvoor 691 miljoen euro. Over die overname is meer dan twee jaar onderhandeld. De nieuwe bank zal Crelan Groep heten. De verzekeringsmaatschappij Crelan Insurance volgt de omgekeerde beweging, en wordt integraal overgenomen door verzekeraar Axa Belgium.

Luc Versele, de voorzitter van de raad van bestuur van Crelan, is enthousiast over de overname van Axa Bank. “Door deze fusie kunnen we onze klanten een betere dienstverlening geven en onze rendabiliteit verbeteren”, zegt hij.

Nog geen gevolgen voor personeel en klanten

Crelan benadrukt dat er voor de klanten van Crelan en Axa Bank voorlopig niets verandert. Beide banken blijven nu nog naast elkaar bestaan. Er wordt in de komende maanden wel fors geïnvesteerd in een nieuw informaticasysteem, dat beide banken met elkaar moet integreren. Crelan trekt voor heel dat integratieproces ongeveer 27 maanden uit. Als dat proces voltooid is, zal het logo van Axa Bank verdwijnen uit het straatbeeld.

Door de fusie hebben Axa Bank en Crelan samen bijna negenhonderd kantoren in België. Ter vergelijking: BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België, heeft er zo’n vierhonderd. Op heel wat plaatsen ligt een Axa-kantoor dichtbij een Crelan-kantoor. Maar Crelan benadrukt dat er nu nog geen enkele beslissing is genomen over het samengaan van kantoren.

Ook over het hoofdkantoor van Axa Bank in Berchem, waar meer dan zevenhonderd mensen werken, is nog geen beslissing genomen. “We hebben geen haast om daar een beslissing over te nemen, omdat veel mensen tijdens en ook na corona vaak van thuis zullen werken”, zegt Philippe Voisin, algemeen directeur van Crelan. cwil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER