Archiefbeeld van een persconferentie na een Overlegcomité in november vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een persconferentie na een Overlegcomité in november vorig jaar. © BELGA

Wat kan het Overlegco­mité beslissen nu de cijfers weer aan het stijgen zijn? “Komende weken zullen onprettig worden”

In het verleden kregen Overlegcomités al de bijnamen ‘het spannendste’ of ‘het moeilijkste ooit’, maar deze vergadering zal allicht de geschiedenis ingaan als ‘de saaiste ooit’. Wat mogen we vandaag dan verwachten, met besmettingen die in de lift zitten en omikron die haar geheimen slechts stap voor stap prijsgeeft? En wat met de langverwachte barometer? 

  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. 41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichtsherkenning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?
    PREMIUM
    38

    41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichts­her­ken­ning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?

    De 10 Miles loopt u voortaan maar beter van start tot finish met een brede glimlach op uw gezicht. Want ook te midden van 30.000 lopers wordt u feilloos herkend. Een gespecialiseerd fotobedrijf levert tegen betaling tientallen persoonlijke foto’s van uw prestatie - souvenirs dankzij automatische gezichtsherkenning. Straf, maar ook wel een beetje creepy. Kan dit eigenlijk zomaar, privacygewijs? En moeten we deze technologie vrezen?