Recordaantal abonnees Zoo Antwerpen en Planckendael: "We zijn blij en dankbaar"

ZOO Antwerpen en Planckendael hadden nooit zo veel abonnees als vorig jaar. Het waren er een vijfde meer dan in 2020 en dat terwijl de dierenparken twee maanden gesloten moesten blijven door corona. In totaal kwamen vorig jaar 1,7 miljoen bezoekers naar de parken. 

De trouwe fans hebben zich duidelijk niet laten afschrikken, zegt woordvoerder Ilse Segers. "Onze abonneefamilie was nog nooit zo groot en daarvoor zijn we uiteraard heel blij en dankbaar. Mensen zijn ook blij. Ze hebben zelfs bij de overheid gelobbyd om ons weer open te laten gaan voor hun mentale welzijn, om wat te kunnen wandelen hier of eventjes te spelen met de kinderen." 

In totaal zijn er nu 80.000 abonnementen, zowel individuele als gezinsabonnementen. Die laatste gelden gemiddeld voor 3 à 4 personen. Het aantal abonnees ligt dus veel hoger dan 80.000.

Mensen hebben in de coronatijd natuurlijk heel erg de mooie plekken in België zelf ontdekt, dicht bij huis

Ilse Segers - Zoo Antwerpen en Planckendael

Zo lijkt het dat corona toch ook een positief gevolg had voor de dierenparken. "Mensen hebben in die coronatijd natuurlijk heel erg de mooie plekken in België zelf ontdekt, de lokale authenticiteit en kwaliteit dicht bij huis. En met één abonnement mag je het hele jaar naar de twee parken. Dat is toch een enorm voordeel." 

ZOO Antwerpen en Planckendael hebben het voorbije jaar samen zo'n 1,7 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is bijna een kwart meer dan in 2020, maar toen moesten de parken vijf maanden de deuren sluiten. Het is ook nog altijd duidelijk minder dan de jaren vóór corona. De coronacrisis betekende in 2021 ook het einde van Zoo Serpentarium in Blankenberge, de enige reptielenzoo van het land. 

Meest gelezen