© emh

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

Meteen al 25 stoeten tijdens eerste carnavalsweekend

© HBvL

Dit weekend trekken de eerste carnavalsstoeten uit. Dat is zaterdag het geval in Genk, Ophoven, Sint-Huibrechts-Lille en Teuven (14.11u). Op zondag trekken de carnavalisten door Eksel, Hamont, Kaulille, Kinrooi, Lanaken, Lommel, Lummen, Opglabbeek en Zonhoven (14.11u); Eisden, Kanne en Tongeren (14.33u); en Neerpelt (19.33u). Ook in de krokusvakantie zijn er optochten, met op maandag de Verloren Maandagstoet in Sint-Truiden en de stoeten van Moelingen, Molenbeersel, Rekem, Vroenhoven, Bocholt en Genoelselderen. Dinsdag zijn er stoeten in Smeermaas en ’s Gravenvoeren, en de Lichtstoet vanaf 19.33 uur door Wellen.

Een overzicht van alle stoeten vindt u hier.

Wandeldag ten voordele van MS-organisaties

© HBvL

Zondag kan u in Wijchmaal (Peer) deelnamen aan de jaarlijkse wandeling van WVS 10 Wing TAC ten voordele van MS. U start vanuit zaal Den Tichel in Wijchmaal en kan kiezen uit vijf verschillende afstanden, en dat tussen de 4 en 22 km. Minstens een van de trajecten is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De opbrengst van deze wandeldag gaat naar de MS-kliniek en de MS-liga.

Zondag, start tussen 7 en 15 uur. Sint-Trudostraat 76. Meer informatie: www.boemerangoverpelt.be en www.walkinginbelgium.be.

Internationaal Playmobil Weekend

© HBvL

In sportcomplex De Bleukens in Balen is het dit weekend al Playmobil wat de klok staat. Meer dan twintig kunstenaars uit vijf landen stellen er hun mooiste creaties tentoon. Zo showen ze een nostalgische kermis, een oude brouwerij, een Inca-ceremonie en scènes uit ‘Jurassic Park’. U kunt ook zelf uw fantasie uitleven met Playmobil-treinen en voetbaltafels. Verder is er ook een ruim aanbod aan tweedehandsmateriaal.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 18 uur. Hoolsterberg 36. Ticket: 3 euro (gratis voor kids - 1 meter). Meer info: www.connecttosmile.com.

9 kunstenaars op POP UP + in Gasthuiskapel

© HBvL

Zes weken lang krijgen telkens drie talentvolle kunstenaars de kans om hun werk te tonen in de Gasthuiskapel. Dat gebeurt tijdens het initiatief POP UP +. De drie kunstenaars die vanaf dit weekend de spits afbijten zijn Ria Baugniet (Beeld en Juweel), Julio Camacho-Vicente (Installatie’en Beeld) en Mike Feijen (In Situ en Grafiek). Nadien komen ook nog onder meer een videokunstenaar, fotograaf en een striptekenaar aan bod.

Nog tot 2 april, elke zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur. Graethempoort 3bis. Vrije toegang. Meer info: www.artborgloon.be.

Kunst voor jong en oud op 20ste Krokusfestival

© HBvL

Al voor de twintigste keer op rij wordt in Hasselt het Krokusfestival georganiseerd. Dat is een tiendaagse met theater, dans, video, muziek, performances, speelse installaties en ook heel wat internationale premières. Centrale plek is het Cultuurcentrum, maar er zijn ook voorstellingen in de stad, op straat (met bijvoorbeeld een muzikale giraffentocht zaterdagnamiddag), in klassen, in containers, enz.

Van 24 februari tot 2 maart. Een overzicht van alle activiteiten per dag en leeftijdsgroep, met ticketprijzen en locaties, vindt u op www.krokusfestival.be.

Samen met gids op Plassenwandeling in Papendaal

© HBvL

Dat er in Zutendaal mooie natuur en mooie waterplassen zijn, kan u zondag zeker nog eens vaststellen tijdens de traditionele Plassenwandeling aan Papendaal-Heide van VVW en VTB Zutendaal. De wandeling van 8 kilometer wordt begeleid door enkele gidsen. Denk aan aangepast schoeisel.

Zondag, vertrek om 14 uur stipt. Clublokaal VVW, Sellerveldstraat. Gratis deelname. Meer info: www.vtbkultuur.be/zutendaal.

Alle informatie over verder studeren op beurs SID-in

© HBvL

Laatstejaarsstudenten secundair onderwijs die meer informatie willen over verder studeren, moeten zaterdag naar de SID-in in de Limburghallen. Tientallen hogescholen en universiteiten staan er klaar met uitleg over hun studieaanbod. U komt er ook meer te weten over de verschillende beroepssectoren. Zaterdag zijn ook de ouders van toekomstige ouders welkom om zich te informeren over het huidige onderwijslandschap.

Zaterdag van 10 tot 16 uur. Jaarbeurslaan 6. Gratis toegang. Meer info: www.sidin.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer