Hilde Huylebroeck had een vast energiecontract bij Eneco, maar dat wordt door de energieleverancier onterecht stopgezet. Ze doet nu een aangetekend schrijven naar Eneco.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Huylebroeck had een vast energiecontract bij Eneco, maar dat wordt door de energieleverancier onterecht stopgezet. Ze doet nu een aangetekend schrijven naar Eneco. © ANP/Benny Proot

Tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco, dat contracten met voordelige tarieven wil openbreken: “Problematisch en onwettig”

De Federale Ombudsman voor Energie onderzoekt tientallen klachten tegen energieleverancier Eneco. Die zou klanten met een lopend energiecontract aan voordelige, vaste tarieven op slinkse wijze overzetten naar een duurder contract aan de huidige, veel hogere energieprijzen. Maar mag dat zomaar? Eneco zelf heeft ondertussen een reactie op de klachtenstroom klaar.

98 reacties

  • Rik Nelles

    2 jaar geleden
    @ Jo Nijs. Informeer je beter. Het is Poetin die de gaskraan heeft dichtgedraaid. Dit om de Europese gezamenlijke politiek te destabiliseren en de ingebruikneming van Nordstream2 te forceren om zo de gasinkomsten van Ukraine te kunnen treffen. Nordstream in gebruik nemen is buigen onder het Russische juk. Europahaters zouden niets liever willen. Kruipen voor Poetin.
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    @dirk heirbaut: kleine correctie: het is niet Poetin die de gaskraan heeft dichtgedraaid, maar Duitsland zelf. Poetin wil maar al te graag leveren. Het is dus Europa zelf dat verantwoordelijk is voor het gastekort vandaag, want NordStream 2 is allang klaar, maar Europa (!) wil de kraan niet opendraaien, niet Poetin !
  • Eddy Vermeulen

    2 jaar geleden
    Afrekening 2020 elektriciteit rond de 1600 kWh verbruikt. Na nieuwe wasmachine, stofzuiger enz... afrekening 2021 verbruik net geen 700 kWh, Te betalen bedrag afrekening 2021 net hetzefde als 2020. ????
  • Marc Pauwels

    2 jaar geleden
    De liberalisering kost geld aan de burger ...
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Moeilijk bereikbare firma, noch via de website noch via telefoon.