Bart Somers
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Somers © BELGA

Grote ophef bij oppositie over minister Somers, die privatisering van thuiszorg in Oostende toestaat: “Hij maakt zichzelf verdacht”

De recente privatisering van de thuiszorg in Oostende werd door de administratie van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) als ‘onwettig’ bestempeld, en er werd er zelfs aangeraden om het besluit te vernietigen. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besloot echter niet op te treden, en legde daarmee het advies van zijn eigen agentschap naast zich neer. Dat is donderdag naar buiten gekomen tijdens een persbriefing van Vooruit in het Vlaams Parlement. “Een ongeziene ingreep, een minister onwaardig”, klinkt het.

88 reacties

  • Wyffels Rene

    2 jaar geleden
    WIE kent WIE ! Ik ben ontzetten teleurgesteld van de manier hoe sommige volksvertegenwoordigers tewerk gaan. Dat een minister de regels van de rechtstaat naast zich neerlegt, is wat mij betreft onaanvaardbaar. Het beschadigt niet alleen onze rechtstaat, maar ook het vertrouwen in de politiek. Laten wij ons aldus niet verleiden, om allemaal over de zelfde kam te scheren.Als voorzitter van een Onafhankelijke Burgerpartij zullen wij verder de “twee maten en twee gewichten” praktijken bestrijden.
  • WALTHER BOUCKAERT

    2 jaar geleden
    Somers zal zijn vriendje en partijgenoot wel voor 100% steunen. Wat dacht je ? Maar voor de burgemeester van Sint Truiden die een kleine fout gemaakt heeft is er wel een zeer zware straf gegeven ! En hoe is het met El Kaouakibi ? In de doofpot en maandelijks een mooi bedrag op haar rekening ! Wacht maar tot de volgende verkiezingen. Tranen met tuiten zullen ze wenen !
  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Zoals altijd , ons kent ons..we helpen onze vriendjes, zelf al.moeten we dingen doen die niet kunnen. We stoppen het wel in de doofpot. Hoj was toch ook een grote supporter van El Kaouakibi? Politiek wordt hoe langer hoe smeriger.
  • Linda Heintjens

    2 jaar geleden
    Hou de eer aan jezelf? Welke eer? Politici kennen dat woord niet!
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Hoe klinkt de beschuldiging als ik vragen mag ? Want Somers gaf enkel groen licht aan een plan dat het stadsbestuur van Oostende (Open VLD - NVA - Groen - CD&V) opstelden.