STVV-coach Bernd Hollerbach. ©  Dick Demey

Coronagevallen blijven zich opstapelen: ook STVV-coach Bernd Hollerbach geveld

Bij STVV blijft het aantal coronagevallen zich opstapelen. Na Rocco Reitz, Stan Van Dessel, Steve De Ridder en Jorge Teixeira kwamen donderdag drie nieuwe besmettingen aan het licht.

gus, pivan, bfa, wic, thst

Coach Bernd Hollerbach testte positief, net als zijn speler Wolke Janssens. Ook Lamine Cissé, de assistent van Hollerbach die de Franstalige spelers begeleidt, is besmet.

Hollerbach moest donderdag op training afgelost worden door zijn assistenten. Dennis Schmitt, Jurgen De Braekeleer, Sil Rouvrois en Sebastian Klein leidden de intussen fel gekrompen kern.

LEES OOK. Kagawa (ex-Manchester United) op weg naar STVV: publicitaire stunt of toptransfer?

Qua transfers blijft het intussen windstil. Ex-Dortmund en -Manchester United-ster Kagawa wacht volgens Japanse media nog tot zijn administratie in orde is alvorens naar België af te reizen. CEO Takayuki Tateishi, die de transfer realiseerde in Japan, landde intussen op Haspengouwse grond. Technisch directeur Andre Pinto vertoeft momenteel in Brazilië om familiale redenen.

LEES OOK. KRC Genk schrapt oefenduel in Düsseldorf na zeven coronabesmettingen

Eén club ontspringt de dans

In totaal zijn er donderdag nog eens tien coronagevallen bijgekomen in 1A. Zowel KV Kortrijk als Seraing lieten elk vier positieve resultaten optekenen bij de PCR-tests voor de hervatting van de trainingen. Bij Anderlecht testten nog eens twee spelers positief. Het totaal aantal spelers dat de voorbije dagen positief testte in 1A klimt zo naar 60.

De Pro League had die PCR-tests verplicht om te voorkomen dat spelers het virus zouden oppikken op vakantie en het dan zouden verspreiden in de teambubbel op winterstage. Intussen is van zeventien van de achttien clubs bekend dat ze met coronagevallen zitten.

Voor de achttiende club, KV Mechelen, is het nog even afwachten. Doordat zij al op 2 januari op winterstage vertrokken, kregen ze een uitzondering van de Pro League. Omdat het voor hen praktisch niet meer haalbaar was de PCR-testen te organiseren voor afreis, zullen zij die zaterdag laten afnemen. De club laat wel weten dat iedereen zelftests heeft gedaan heeft en dat die allemaal negatief waren.

Aangeboden door onze partners