©  David Van Hecke

Oorzaak zware uitslaande brand in Gentse haven is bekend: “Geen tussenkomst van derden”

Gent -

De uitslaande brand in een loods van het Gentse havenbedrijf Stukwerkers ontstond door een mechanisch defect aan een lopende band. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. De brandweer is vrijdagochtend nog altijd bezig met nablussen in de loods.

Simon Dekaezemaker

Bij het Gentse havenbedrijf Stukwerkers, gespecialiseerd in de opslag en verdeling van goederen zoals mest en producten voor de auto-industrie, brak woensdagavond brand uit in een loods van het bedrijf. Het vuur en de rookpluim waren tot in het centrum van Gent te zien.

Politie en brandweer kwam daarop massaal ter plaatse. Alle personeelsleden konden tijdig de loods verlaten, waardoor bij het incident geen gewonden vielen. De loods ging volledig in vlammen op, maar de omliggende gebouwen konden wel gevrijwaard worden.

Lopend band

Donderdagmiddag kwam een branddeskundige en mensen van het labo ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken. “De brand ontstond door een mechanisch defect aan een lopende band”, laat het parket van Oost-Vlaanderen vrijdag weten. “Er is dus geen tussenkomst van derden.”

Meer dan 24 uur na de brand is de brandweer nog steeds bezig met nablussen. “Donderdagnacht bleef een ploeg nog ter plaatse”, zegt brandweerwoordvoerster Anouk Veyt. “Vanochtend zijn onze mensen nog bezig om wat smeulend hout te blussen. Vermoedelijk zijn we na de middag klaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer