Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © thinkstock

“Stijgende zeespiegel maakt kustappartement onverkoopbaar”: fiscus verwerpt kostenaftrek aan zeedijk

Als we de fiscus mogen geloven, zoekt men aan de Belgische kust maar beter snel hogere oorden op. Hij verwerpt de kosten voor een appartement aan zee omdat... door de klimaatopwarming de zeespiegel zal stijgen, en het gelijkvloersappartement onverkoopbaar zal worden. Onze fiscaal expert Michel Maus (VUB) laat zijn licht schijnen op het voorval: “Dit betekent eigenlijk dat we best beginnen met de ontruiming van de volledige Belgische kustlijn. Van een fiscaal ambtenaar die een officiële en dus overheidsbeslissing op papier zet, mag je toch een beetje ernst verwachten.”

123 reacties

  • Lisette Willems

    2 jaar geleden
    Dan gaat de prijs zakken en kan de gewone werkmens misschien ook een appartement aan de kust kopen! Ik zie het graag gebeuren!
  • Paul Schotte

    2 jaar geleden
    Dat de zeespiegel stijgt, dat weten we allang. Maar er is nog geen versnelling in de stijging te zien.
  • jean Paul Leyman

    2 jaar geleden
    Ja als dit gebeurd wat dan met de Schelde de Maas etc. dat is ook de zeespiegel en Antwerpen dan vergeten ? De wereld zal veranderen dat staat vast.
  • Manfred Smets

    2 jaar geleden
    Al die negatieve reacties ivm met aftrekposten voor vennootschappen. Elke vennootschap die een investering doet ter uitbreiding van zijn bedrijf of dit een patrimonium is of een vennootschap met industriële activiteiten kan zijn investeringen ter verhoging van de inkomsten van zijn of haar vennootschap fiscale inbrengen. Dat geldt zowel voor de fabriek of boekhouder of winkel waar jullie allemaal werken. Begrijp eigenlijk de commotie niet. Iedereen is vrij om te ondernemen….
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    "Kustappartementen" met zwartgeld gekocht zullen dan witgewassen worden.