De Franse president Emmanuel Macron maakte vrijdag duidelijk dat hij achter zijn omstreden uitspraken blijft staan over het 'pesten' van niet-gevaccineerden, tot ze uiteindelijk toch overstag gaan.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron maakte vrijdag duidelijk dat hij achter zijn omstreden uitspraken blijft staan over het 'pesten' van niet-gevaccineerden, tot ze uiteindelijk toch overstag gaan. © REUTERS

Macron blijft “volledig” achter zijn uitspraken over niet-gevaccineerden staan

De Franse president Emmanuel Macron blijft achter zijn omstreden uitspraken staan over mensen die weigeren zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft hij vrijdag duidelijk gemaakt. Hij verwijt sommige tegenstanders van vaccinatie dat ze "hun vrijheid" als een slogan gebruiken om de vrijheden van anderen te beperken.

33 reacties

  • Eric Van Dyck

    2 jaar geleden
    Ocharme toch, die met hun spuitjes goed belogen waren gaan het eens vertellen ! Want 2 spuitjes en welkom in het rijk der vrijheid … Er zijn er echter velen met hun cst pasje regelrecht aan de beademing gegaan …
  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Macron is sinds kort een paar flinke trappen in mijn achting gestegen. Hij blijkt dus toch ballen te hebben, in tegenstelling tot de softe partijen die zich "rechts" durven noemen.
  • Dirk Michiels

    2 jaar geleden
    Groot gelijk, mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen en anderen in gevaar brengen moeten hard aangepakt worden. Kennen we misschien de geschiedenis niet meer, onze voorouders kregen af te rekenen met massale kindersterftes, de wetenschap heeft deze zo goed als kunnen stoppen met jawel vaccinaties. Is het soms misschien dat we in een erg op zichzelf gerichte maatschappij leven tegenwoordig ? Iets doen voor elkaar, is dat dan niet de reden van ons bestaan, of is het onze zakken vullen ?
  • Ferdi Smet

    2 jaar geleden
    Wat primeert er vandaag eigenlijk ? De vaccinatie of gezond blijven. En dit laatste kan echt wel op andere, natuurlijke manieren !
  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    Omdat ze toch altijd zo graag vergelijken zal ik ook eens een vergelijking maken. De spaanse griep bestond uit twee tot max 3 golven waarbij het virus stilaan afzwakte naar een relatief normale griep door jawel groepsimmuniteit. Met deze pandemie zitten we ondertussen in jaar 3 en reeds aan de 4de,5de golf omdat het virus sneller muteert door het natuurlijk immuunsysteem te ontkrachten via massale vaccinatie en eeuwigdurende boosters. Zo blijven we bezig en zijn er straks meer golven dan de zee