De Nederlandse premier Mark Rutte.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte. © ANP

Bijna 35.000 positieve coronatests in Nederland, met afstand nieuw dagrecord. Volgende week beslist overheid of harde lockdown wordt verlengd

Het aantal coronagevallen schiet ook in Nederland verder omhoog, ondanks de harde lockdown die daar nog steeds van kracht is. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend werden liefst 34.954 positieve uitslagen van coronatests geregistreerd, met afstand het hoogste dagcijfer ooit. Het is überhaupt de eerste keer in het land dat er in een dag tijd meer dan 25.000 nieuwe gevallen zijn gemeld.

24 reacties

  • Bart Vanlandeghem

    2 jaar geleden
    Het ultieme bewijs dat lockdowns niet werken.
  • Mireille Vergauwen

    2 jaar geleden
    Dat noemen ze lockdown. Nederlandse steden verlaten Antwerpen en andere steden overvol. Dit kan toch echt niet. Besmettingen gaan nergens dalen natuurlijk niet. Zo gaan ze het niet oplossen.
  • Gaston Foubert

    2 jaar geleden
    In 2018 lagen in België 550.000 mensen met griep in bed, hoeveel waren er dat per dag? Paniek zaaien, mensen bang maken en in de greep houden, dat is hun enige bedoeling en de media doen daar graag aan mee of anders geen subsidies meer.
  • Sharon Debeul

    2 jaar geleden
    35000 besmettingen met lockdown ten op zichte van 125000 verwachte besmettingen zonder lockdown is een mooi bewijs dat lockdowns het aantal besmettingen bijna 4 keer lager kunnen houden.
  • Regina Blanckaert

    2 jaar geleden
    Lockdown een verstandige beslissing zegt die dan,juist niet dat zie je wel ,in oostenrijk hetzelfde liedje en daar geloven ze dan nog steeds dat hun 2G beleid werkt waar frankrijk nu ook naartoe wil,ze zijn overal zot aan het worden door die coronafobie