Man met clusterhoofdpijn: “Ik kan geen kleren meer verdragen van de pijn”

© Facebook Peter Ketelslegers

Het gaat niet goed met Peter Ketelslegers. De man worstelt al jaren met clusterhoofdpijn en kreeg de afgelopen 24 uur af te rekenen met vijf zenuwcrisissen. “Het voelt alsof er messen, naalden overal in mijn lichaam steken”, klinkt het op Facebook.

adm

“Mijn benen zijn de hele nacht opgezwollen en dat doet potverdorie pijn, hoor. Heel mijn lichaam. Allemaal zenuwpijnen”, klinkt het op Facebook. Zogenaamde zenuwpijnen zijn chronische pijnen waarvan de oorzaak niet bekend is. Mogelijk zijn deze te wijten aan beschadigingen van het centraal zenuwstelsel, maar helaas voor Peter is dit voor de medische wetenschap relatief onontgonnen terrein.

;

Daarbovenop krijgt de Diepenbekenaar nog elke dag af te rekenen met clusterhoofdpijn, ook wel bekend als de neuralgie van Horton. Die neurologische aandoening uit zich in extreme hoofdpijn, vaak aan één kant van het hoofd.

Een paar maanden geleden klonk het al somber: “Ik blijf vechten voor de mensen die ik graag heb. Maar diep in het achterste van mijn hoofd denk ik dat ik die strijd ga verliezen”.

Vandaag gaat het niet beter. “Ik vraag mij af waarvoor ik die pijnen volhoud, zo’n agressieve pijnen al jaren. Alle dagen”, klinkt het. “Alles vuurrood van de pijn. Zo brandt dat en het is juist of messen en naalden overal in mijn lichaam steken. Ik kan nog geen kleren verdragen, nergens. Zelfs als ze mij nog maar met een vinger aanraken, ook al is het maar om te wassen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen