©  Tom Palmaers

20-jarige met voorlopig rijbewijs test twee keer in half jaar tijd positief op cocaïne

Bilzen/Hoeselt -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagavond voor de tweede keer in een half jaar tijd het voorlopig rijbewijs van een 20-jarige man ingetrokken nadat die positief testte op cocaïne. Een dronken bestuurder scheurde dan weer met 140 km/uur door een zone 70.

Rond 23.30 uur onderschepte de politie op de Rode Kruislaan een bestuurder met een zwalpende rijstijl. De 20-jarige had geen alcohol gedronken en was in orde met zijn papieren, maar legde wel een positieve speekseltest af voor cocaïne. De jongeman moest meteen zijn voorlopig rijbewijs afgeven voor 15 dagen. Het was al de tweede keer in 6 maanden tijd dat hij tegen de lamp liep. In juli 2021 verloor hij ook al zijn voorlopig rijbewijs nadat hij positief testte op cocaïne. Omdat hij vrijdagavond geen L op zijn voertuig had hangen en op dat moment zelfs niet mocht rijden, kreeg hij nog een tweede pv.

Rond middernacht werd in het centrum van Hoeselt een voertuig onderschept dat op de Roelants du Vivierlaan in Bilzen maar liefst 140 km/uur had gehaald, dubbel zoveel als de toegelaten 70 km/uur. De bestuurder bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben en verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. De 38-jarige man uit Hoeselt kreeg ook een tweede pv voor zijn onverantwoord rijgedrag.

De twee bestuurders mogen het later gaan uitleggen bij de politierechter. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer