©  ISOPIX

Ex-Genkie Kalidou Koulibaly mist start Afrika Cup door coronabesmetting

Senegal begint de Afrika Cup in Kameroen maandag met een groepswedstrijd tegen Zimbabwe, maar dat zal zonder Kalidou Koulibaly zijn. Het coronavirus spaarde ook de Senegalese selectie niet.

Bron: BELGA

Verdediger Kalidou Koulibaly is de volgende speler van Senegal die een positieve test op het coronavirus heeft afgelegd. Dat maakte zijn club Napoli zaterdag bekend. De ex-speler van Racing Genk zit in Kameroen in quarantaine. Senegal meldde woensdag al drie coronabesmettingen. Het ging om middenvelders Pape Matar Sarr en Nampalys Mendy en aanvaller Mame Baba Thiam (ex-Zulte Waregem).

“Kalidou Koulibaly is gevaccineerd en heeft geen symptomen. Hij zit in zelfisolatie, zoals het protocol voorschrijft”, liet Napoli weten. Behalve de eerdere positieve gevallen in de spelersgroep bevestigde de Senegalese voetbalbond eerder dat ook zes stafleden besmet zijn.

Senegal, met onder meer aanvaller Sadio Mané (Liverpool), doelman Edouard Mendy (Chelsea) en verdediger Abdoulaye Seck (Antwerp) in de selectie, wordt gezien als één van de favorieten voor de eindzege.

Het coronavirus gaat al een tijdje rond bij verschillende teams in de voorbereiding op de Afrika Cup. Ook bij onder meer het Gambia van bondscoach Tom Saintfiet, Gabon, Nigeria en gastland Kameroen vielen al besmettingen te noteren. (jh)

Aangeboden door onze partners