HNST-jeans.
Volledig scherm
PREMIUM
HNST-jeans. © HNST

15 euro statiegeld voor versleten broek: de ‘properste jeans ter wereld’ is Belgisch

Het Belgisch modemerk HNST - ‘de properste jeans ter wereld’ - heeft bijna een miljoen euro vers kapitaal opgehaald om de internationale markt te veroveren. Onder meer Anne Chapelle - zakenvrouw achter het modemerk Ann Demeulemeester - en Wouter Torfs van het gelijknamig schoenenmerk pompten geld in de duurzame start-up. En dat werpt meteen zijn vruchten af, want de eerste bestellingen uit Japan stromen binnen. CEO Lander Desmedt (31) vertelt hoe HNST de meest duurzame jeans ter wereld heeft ontwikkeld en in gesprek is met onder meer de Verenigde Staten.

8 reacties

  • Christiaan Vernist

    2 jaar geleden
    Blijkbaar enkel voor buitenlandse markt deze kleding. Ze doen zelfs geen moeite voor een Nederlandstalige site.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Het katoen kan dan wel gerecycleerd zijn. De rest van het productieproces blijft even vervuilend. En nieuw katoen komt van planten die door hun groei bijgedragen hebben aan CO² opname uit de lucht. Het is dus maar wat je onder duurzaam verstaat. Hier een marketingtruc om meer winst te maken.
  • Jef joossens

    2 jaar geleden
    Marc Van Leeuwen, even goed lezen. De katoen waarvan de broek gemaakt word komt van oude broeken. De broeken die daar mee gemaakt worden zijn nieuw maar vervaardigd uit gerecycleerd Katoen. Om een ander voorbeeld te geven; Als men tuinstoelen koopt van gerecycleerd plastiek dan zijn dat ook nieuwe tuinstoelen en geen oude die ze terug geschilderd hebben. :-)
  • Steven Van Thuyne

    2 jaar geleden
    Prima concept ! Nu nog enkel de prijs verlagen en dan spreek je de massa aan.
  • Ronny Voets

    2 jaar geleden
    Nike beweert ook dat ze hun oude schoenen recycleren , maar zag onlangs een reportage dat iets anders liet zien !