Sohail Ahmadi werd opgevangen door een gezin dat absoluut een zoon wilde.
Volledig scherm
Sohail Ahmadi werd opgevangen door een gezin dat absoluut een zoon wilde. © VIA REUTERS

Baby die aan Amerikaanse militair werd overhandigd in Kaboel na vijf maanden herenigd met familie

Een baby die in de chaos aan de luchthaven van Kaboel op 19 augustus aan een Amerikaanse militair werd overhandigd, is vijf maanden later herenigd met zijn familie. De ouders van Sohail Ahmadi, toen twee maanden oud, vreesden dat hun zoontje in de chaos verpletterd zou raken. Daarom overhandigden ze hem over het hek van de luchthaven aan een militair. Daarna raakte hun baby echter vermist. Hij werd opgevangen door een taxichauffeur die besloot hem op te voeden als zijn eigen zoon. En hem vervolgens niet meer wilde afgeven.

10 reacties

  • Erwin Peeters

    2 jaar geleden
    Één mooi verhaal maar wel heel goed afgelopen.
  • Miranda Mestdagh

    2 jaar geleden
    Iemand anders zijn kind je zomaar toe-eigenen?!? Hoe gek kan het worden !
  • Norman Kamosi

    2 jaar geleden
    Goed dat er ook nog eens goed nieuws is.
  • Martin van Praag

    2 jaar geleden
    Eind goed al goed. Toch een kanttekening: als de taxichauffeur zo menslievend was dan had hij contact of opzoekingswerk gedaan kunnen hebben naar de ouders ipv (kleine) schat als ‘onkosten’ te vragen… of had hij andere ‘plannen’? Ik ben realistisch en zeker niet naïef om zijn uitleg zomaar te aanvaarden. Nogmaals: dit heeft gelukkig een goed einde gekend
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Goed voor het kindje dat terug bij zijn echte ouders is. Maar ik maak wel de bedenking dat ze gingen vluchten voor de taliban wiens hulp ze dan nu wel vroegen om op te treden tegen de taxichauffeur.