Baby vijf maanden na chaos in Kaboel herenigd met gezin © Reuters

Baby die aan militair overhandigd werd in Kaboel na 5 maanden herenigd met gezin

Vijf maanden was Sohail Ahmadi gescheiden van zijn ouders. De baby was amper twee maanden oud toen hij vorig jaar in de chaos aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel vermist raakte. De beelden van de baby die aan een Amerikaanse militair overhandigd werd om hem te beschermen tegen de duwende menigte, gingen de wereld rond. Nu is Sohail herenigd met zijn familie.

Bron: Reuters

Wanneer de familie van Sohail vorig jaar in augustus de luchthaven van Kaboel eindelijk was binnengeraakt, was hun baby nergens te vinden. Het gezin werd op een evacuatievlucht naar de Verenigde Staten gezet, zonder Sohail. Maanden later zou blijken dat het kind op de grond in de luchthaven gevonden werd en opgevangen was door taxichauffeur Hamid Safi en zijn gezin. Dankzij een zoekactie van de grootvader van Sohail werd de baby teruggevonden.

“Het is een historische dag voor ons”, aldus de grootvader, die Sohail na een tijdje onderhandelen kon ophalen. Safi wilde het kind namelijk niet zomaar afgeven, aangezien zijn familie Sohail al had opgenomen als deel van het gezin. “Ik hou erg veel van dit kind, maar wij kunnen zijn moeder en vader niet zijn”, concludeerde hij uiteindelijk. “Hij moet bij zijn ouders leven.” Het kind zal nu herenigd worden met zijn vader en moeder in de Verenigde Staten.

(kmlo,al)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER