Constant Van Paesschen oogst eerste wereldbekerpunten op CSI-W-jumping in Abu Dhabi

Jumpingruiter Constant Van Paesschen is met het 14-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Isidoor van de Helle op de elfde plaats geëindigd in de FEI World Cup wedstrijd van Abu Dhabi. Het leverde hem de eerste wereldbekerpunten op.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Van Paesschen stootte met zijn hengst Isidoor van de Helle één balk af tijdens de basisronde van de FEI World Cup wedstrijd van Abu Dhabi. Met hun chrono van 75.81 vielen ze net buiten de top 10, die recht gaf op een tweede ronde. Het leverde onze landgenoot zes wereldbekerpunten op, die pas in rekening komen voor het klassement van de West-Europese Liga als Van Paesschen er nog in slaagt punten te verzamelen op een wedstrijd van de West-Europese Liga. Veel kansen daartoe zijn er niet meer door het afgelasten van de FEI Nations Cups van Mechelen, Basel en Amsterdam. Voorlopig staan enkel nog Bordeaux (6 februari) en Göteborg (27 februari) op de kalender. 

De zege in Abu Dhabi ging naar de Nederlander Bart Bles, die met de 12-jarige BWP-hengst Kriskras DV de snelste - 41.23 - foutloze tweede ronde op de tabellen zette.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer