©  Olivier Matthys

Nederlandse politica Sigrid Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na delen adresgegevens

De Nederlandse politica Sigrid Kaag (D66) gaat aangifte doen tegen dansleraar en Viruswaarheid-boegbeeld Willem Engel, omdat hij een deel van haar adres had gepubliceerd op Twitter. Dat heeft een woordvoerder van de links-liberale partij D66 zondag meegedeeld.

Bron: BELGA

Engel, een dansleraar en bekend criticus van het Nederlandse coronabeleid, had een foto online geplaatst waarop het huisnummer en de postcode van Kaag werden vermeld. De gegevens werden niet onleesbaar gemaakt. 

Het verspreiden van die informatie ligt extra gevoelig omdat woensdagavond al een bedreigende situatie plaatsvond aan het huis van de toekomstige minister van Financiën. Er dook toen een man met brandende fakkel op die complotleuzen riep. 

Intussen heeft Engel de afbeelding verwijderd. Hij schreef ook dat het delen van de foto “op geen enkele manier” een “oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging” was. Gevraagd naar een reactie zegt Engel dat hij van Twitter de foto moest weghalen om toegang tot zijn account te houden. Volgens Algemeen Dagblad zijn enkele functies van zijn account twaalf uur lang ingeperkt.

Engel is in ons land vooral bekend door de rechtszaak die hij aanspande tegen viroloog Marc Van Ranst. De Nederlander had Van Ranst rechtstreeks gedagvaard voor laster omdat hij hem een virusontkenner zou genoemd hebben in een televisie-interview. Van Ranst werd vrijgesproken en kreeg een schadevergoeding van 4.000 euro. De viroloog liet weten dat hij het geld zou doorstorten aan Unicef om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden.

Sigrid Kaag.  ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer