©  REUTERS

Oostende-spelers Fortes en Rocha leggen met Kaapverdië tienkoppig Ethiopië over de knie

Kaapverdië is met winst aan de Africa Cup begonnen. Het legde zondagavond nipt Ethiopië over de knie met 0-1.

Jens Heylen

De wedstrijd kon haast niet slechter beginnen voor Ethiopië. Yared Bayeh mocht na twaalf minuten inrukken met een rechtstreekse rode kaart. Kaapverdië dook op de valreep met een voorsprong de rust in na een doelpunt in blessuretijd van Julio Tavares (45.+1).

In de tweede helft vielen er geen goals meer te noteren. Zowel Steven Fortes als Kenny Rocha Santos, allebei uitkomend voor KV Oostende, speelden de partij uit namens Kaapverdië.

Eerder op de dag triomfeerde gastland Kameroen in de openingsmatch tegen Burkina Faso (2-1).