Themabeeld. ©  shutterstock

Belgische vrouw die tijdens dronken ruzie tong van haar man afbeet in Rome, is vrijgelaten

De Belgische vrouw (40) die in Italië werd opgepakt omdat ze de tong van haar man afgebeten zou hebben, mag terugkeren naar ons land. Dat melden Italiaanse media. Ze werd vrijgelaten omdat ze geen strafblad heeft.

gjs

Wat een romantische avond in Rome moest worden voor de 40-jarige Luikse vrouw en haar man (43), werd afgelopen dinsdag een dramatische avond die voor de vrouw eindigde op het politiebureau en voor de man in het ziekenhuis.

Na een restaurantbezoek met de nodige flessen wijn, kregen de twee in hun kamer een dronken ruzie. Daarbij beet de vrouw een stuk van de tong van haar echtgenoot af. Dat stukje werd in een glas in de minibar bewaard in hun kamer in de B&B waar ze verbleven tot de politie arriveerde. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging, de man werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK. Dronken ruzie loopt zwaar uit de hand op vakantie: Belgische vrouw bijt stuk tong af van haar man

De vrouw is intussen met spoed verschenen voor de rechter, en die besliste haar al vrij te laten. Omdat ze geen strafblad heeft, mag ze terugkeren naar ons land. Het onderzoek naar de feiten loopt wel nog, en het is dus niet uitgesloten dat ze alsnog berecht wordt. Zelf ontkent ze dat er kwade bedoelingen in het spel waren en zegt ze dat het om een ongeval ging.

Haar echtgenoot ligt nog in het ziekenhuis. Hij werd met spoed geopereerd in de hoop het stuk van de tong opnieuw te kunnen aanhechten, maar dat lukte niet. Hij zal de rest van zijn leven verder moeten zonder dat stuk. De wond werd gehecht, maar uit vrees voor een infectie wordt hij nog in het ziekenhuis gehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer