Een man zoekt afkoeling tijdens een hittegolf in Vancouver, Canada. Beeld van afgelopen zomer.
Volledig scherm
Een man zoekt afkoeling tijdens een hittegolf in Vancouver, Canada. Beeld van afgelopen zomer. © REUTERS

2021 was wereldwijd het vijfde warmste jaar ooit, concentratie broeikasgas methaan stijgt snel

2021 was wereldwijd het vijfde warmste jaar ooit, de afgelopen zeven jaren waren "met een duidelijke marge" de zeven warmste. Ondertussen beleefde Europa zijn warmste zomer ooit in 2021. Bovendien bleven de mondiale concentraties van koolstofdioxide en methaan aanzienlijk stijgen. Dat blijkt maandag uit de jaarlijkse bevindingen van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus (C3S). 

12 reacties

  • Miguel Leboucq

    2 jaar geleden
    Tja, methaan (biogas) is zogezegd dé oplossing voor energiebevoorrading maar het houdt bijna 40x meer warmte in de atmosfeer dan CO²...Er is maar 1 oplossing op lang termijn: de wereldbevolking met 30% doen krimpen.5 miljard is een absoluut maximum voor ons planeet
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Er was een ijstijd. Er kwam een opwarming. Nochtans was er toen geen CO2 door de uitstoot van fabrieken, auto's enz. Het klimaat heeft steeds veranderingen door staan. De planeet is miljoenen jaren oud. Maar de mens bevuilde zijn eigen nest, en weet van geen hout meer pijlen te maken. Dus klimaat waanzin kwam dan maar om geld los te weken. Niet van de bevuilers maar van de burger.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Hoe minder je met gas moet verwarmen hoe beter voor het milieu, en minder CO2 vervuiling maar dat geloven zelfs de groen niet.
  • FABIAN MAEYAERT

    2 jaar geleden
    Nu moet iedereen elektrisch gaan rijden , En al die vrachtwagens , vliegtuigen en taxi's ?? Zie je die al elektrisch ?? Dus, het allemaal veel te laat . We komen er niet, de klimaatopwarming gaat door en dat zullen we allemaal voelen, zien en gewaar worden. We hebben al een mooi voorbeeld gehad in 2021. Proficiat aan de mensheid, primus in alles om zeep te helpen.
  • eric loyens

    2 jaar geleden
    Wat is nu eigenlijk het probleem het wordt warmer en dan!