©  Dierenambulance

24 zwaar verwaarloosde chihuahua’s gedumpt in Nederland: “Moeilijk om niet te huilen”

Een wandelaar heeft zondagochtend 24 verwaarloosde chihuahua’s gevonden aan de Zeedijk in het Nederlandse Geldermalsen. De hondjes zaten met dunne touwtjes vastgebonden aan een paal en sommige hondjes waren onderkoeld. Voor een aantal beestjes kwam de hulp van de gealarmeerde dierenambulance maar net op tijd.

De touwtjes zaten in elkaar verstrikt en een aantal beestjes had zich los weten te wurmen om zich te verstoppen in nabij gelegen struiken. Dat meldt Omroep Gelderland. “De vrijwilligers die erbij waren, zeiden: Het is gewoon moeilijk om niet te huilen”, zegt Marja van Gessel van de Dierenambulance. “Het is sneu en gemeen. Dit maak je echt niet vaak mee.”

Medewerkers van de Dierenambulance Tiel hebben de hondjes uit hun benarde positie weten te bevrijden door de touwtjes los te knippen. Dat bleek een niet geheel ongevaarlijke klus. “Dat was heel link, de hondjes werden enthousiast omdat er mensen waren en vergaten het touw. Daardoor verhingen ze zichzelf.” De vrijwilligers moesten snel handelen en hebben de touwtjes op tijd kunnen doorknippen.

Een aantal hondjes was zwaar verwaarloosd. “Eentje was half kaal, oud, jong, zwanger. Er zat van alles tussen.” Het is nog niet bekend wie de hondjes heeft achtergelaten. “Je kent de omstandigheden natuurlijk niet, maar dat ze zijn gedumpt staat voor ons vast”, stelt Van Gessel.

Alle chihuahua’s zijn overgebracht naar het dierenasiel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER