De Franse president Emmanuel Macron tijdens een bijeenkomst met agenten.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron tijdens een bijeenkomst met agenten. © REUTERS

Macron wil aantal agenten tegen 2030 verdubbelen

De Franse president Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat hij het aantal politiemensen op het terrein tegen 2030 wil verdubbelen, met name door het schrappen van extra taken en reorganisatie.

6 reacties

  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    De Franse zonnekoning laat tegenwoordig elke week wel ergens zijn spierballetjes rollen om zijn tanende populariteit wat op te krikken. Bij de ECB van Lagarde houden ze wel een plaatsje vrij voor deze ex-bankier.
  • Marcel Neutgens

    2 jaar geleden
    Macron moet eerst maar eens proberen om herverkozen te geraken, alvorens hij nog snel deze wet er wil doordrukken. Voor de veiligheid van de bevolking zal het niet zijn, eerder om agenda van het WEF te volgen.
  • Karel Flanders

    2 jaar geleden
    Ze worden enkel ingezet als privé leger voor de politiek, wacht tot de inflatie nog hoger zal worden, ze zullen meer dan het dubbel nodig hebben in heel Europa. Het volk zal niet blijven op alles braaf van ja knikken.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Net zoals in België zou moeten, bestraf daadwerkelijk elke criminaliteit ipv een palmares voor hen op te bouwen . Dan zijn al die extra agenten niet nodig en scheelt het een pak euro's voor de belastingbetaler.
  • Luc Verhanneman

    2 jaar geleden
    Wie gaat de rekening betalen. In hoeveer kunnen wij het ons nog veroorloven mensen te betalen die niet in de rechtstreeks productie zitten