Jongeren uit Erpe-Mere kunnen na problemen toch naar huis met de trein uit Aalst: "Nu wel genoeg wagons" 

De NMBS garandeert dat scholieren uit Erpe-Mere die met de trein naar school gaan in Aalst vlot thuis zullen raken. Deze ochtend bleef een pak jongeren letterlijk in de kou staan omdat de pendeltrein amper 2 wagons telde (zoals in een vakantieperiode). Niet iedereen kon mee op de overvolle ochtendtrein. Het plaatsprobleem is intussen opgelost, er rijden in de avondspits 4 wagons zoals anders in schooltijd.

Scholieren uit Erpe-Mere moesten vanmorgen uit de trein naar Aalst stappen omdat de trein overvol zat. Zelfs de treinbegeleider kon er niet meer bij. Er was wel een vervangende busdienst voorzien. Volgens de NMBS reed de trein van Erpe-Mere naar Aalst uitzonderlijk met 2 treinwagons, zoals tijdens vakantieperiodes. Maar NMBS voorziet nu weer 4 treinwagons, zodat alle jongeren een plaats hebben om naar huis te gaan. 

Een grote opluchting, zegt schepen Marleen Lambrecht (CD&V) van Erpe-Mere. Het treintje in de ochtend en avondspits wordt haast uitsluitend genomen door scholieren die in Aalst school lopen, of pendelaars die  in Aalst werken. "Ik kreeg geen uitleg van de NMBS over waarom er maar 2 wagons waren", zegt de schepen. "De trein is belangrijk want met de bus geraak je er nooit zo snel. Er zijn eigenlijk geen alternatieven."

Meest gelezen