Antwerpse politici houden traditie van Verloren Maandag in ere: “Leve appelbollen en worstenbrood!”

Ook anno 2022 staat de traditie van Verloren Maandag nog overeind in onze contreien. Getuige daarvan de met worstenbroden en appelbollen in alle vormen en maten gevulde vitrines van bakkerijen. Ook als je Facebook of Twitter opent lijkt de worstenbroden je om de oren te vliegen. Ook - misschien niet toevallig veelal Vlaamsgezinde - politici houden de traditie in ere.

LEES OOK. Nieuwjaarsreceptie of traktatie voor dokwerkers op café? Meningen verdeeld over oorsprong Verloren Maandag

Bart Somers (Open Vld), voormalig burgemeester van Mechelen en huidig Vlaams minister van onder meer Binnenlands Bestuur en Inburgering vraagt zijn volgers op Facebook wat ze verkiezen: een worstenbrood of een appelbol?

In de kantoren van de Antwerpse schepenen hing vandaag kennelijk ook de smeuïge geur van worstenbroden en appelbollen. Annick De Ridder (N-VA), Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, steekt op Facebook haar voorliefde voor de lekkernijen niet onder stoelen of banken. “Leve deze lekkere Antwerpse traditie! Leve appelbollen en worstenbrood! Leve #verlorenmaandag.”

Ook Erica Caluwaerts (Open Vld), nieuwbakken schepen van onder meer Economie en Innovatie, heeft zich vandaag de worstenbroden laten welgevallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En wie niet in rijtje mag ontbreken is Filip Dewinter (Vlaams Belang) die Verloren Maandag al enkele jaren traditioneel aangrijpt om met worstenbrood in de ene en een ‘bolleke Koninck’ in de andere, het verdwijnen van Vlaamse tradities aan te kaarten. “Verloren Maandag is een Antwerpse traditie die we moeten eren. Worstenbrood en bier, varkensvlees en alcohol, zijn symbolen van verzet tegen de islamisering en de #omvolking van #Antwerpen en de #woke-tirannie die onze tradities willen cancellen!”, klinkt het in een tirade op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER