Tadej Pogacar start in 2022 voor het eerst als prof aan de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tadej Pogacar start in 2022 voor het eerst als prof aan de Ronde van Vlaanderen. © Photo News

Tadej Pogacar is klaar voor 2022: “Als ik in de Ronde van Vlaanderen een kans krijg, dan pak ik hem”

WielrennenDe conditie is wat ze moet zijn, voor januari althans. In het geval van Tadej Pogacar (23) betekent dat ‘en passant’ een klimrecord breken op de Coll de Rates, trainingsberg bij uitstek in Zuid-Spanje. De Tourwinnaar over zijn doelen anno 2022, zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en zijn beste dag ooit op de fiets. “Ik heb ondertussen een mooi lijstje waaruit ik kan kiezen, hé.”

4 reacties

  • roger goddeeris

    2 jaar geleden
    Hopelijk wint hij beide rondes van Vlaanderen en Frankrijk en PR want hij is de betere.
  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    De kans dat hij de ronde wint is veel kleiner dan dat hij LBL wint. In de ronde zijn er zeker 10 die hij niet kan lossen op die korte bergjes dus dan moet hij er ergens anders onderuit muizen en dat zie ik niet gebeuren want niemand gaat hem laten rijden tenzij van op 100 km van de meet. In koersen met langere beklimmingen is er praktisch niemand die hem kan blijven volgen.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    2 renners op de foto, de 1 luistert aandachtig naar … de andere is met zijn gsm bezig . Pogacar is een top renner en kerel en al die aandacht en grote mond is niet aan hem besteed . In België maakt de pers de jonge renners zot . Wout is ouder en is het al gewend , gelukkig maar . Een WK veldrijden is ondergeschikt aan het voorjaar en dat siert hem !
  • rita boom

    2 jaar geleden
    Hij is zeker bekwaam om te winnen zoals L.B.L van den eerste keer