AFP or licensors

101 leerlingen Virga Jessecollege in Hasselt melden zich ziek na gezamenlijke skireis tijdens kerstvakantie

In het Virga Jessecollege in Hasselt is het tweede trimester ingezet met veel afwezige leerlingen. 101 van de 470 leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar meldden zich vandaag ziek. Het merendeel is besmet met het coronavirus op een gezamenlijke skireis naar Oostenrijk tijdens de kerstvakantie. 

De leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar van het Virga Jessecollege in Hasselt hebben vandaag van thuis uit de lessen kunnen volgen via streaming. 101 van de 470 leerlingen meldden zich ziek op de eerste schooldag van het nieuwe jaar.

Het merendeel is besmet met het coronavirus op een gezamenlijke skireis naar Oostenrijk tijdens de kerstvakantie. De deelnemers hadden allemaal een coronapas en waren minder dan 48 uur voor vertrek getest, maar bij hun terugkomst zaterdag bleken enkele jongeren symptomen te hebben. Daarop besliste de school dat iedereen een zelftest moest doen. 

"Veiligheidshalve hebben we erop aangedrongen dat alle leerlingen zelftests zouden doen. Na overleg met het CLB hebben we de leerlingen geadviseerd om allemaal thuis te blijven om geen risico op verdere verspreiding te hebben", zegt directeur Guido Voets.

"We laten de leerlingen niet in de steek. Al sinds de eerste coronagolf werken we met het streamen van lessen en ook nu geldt dat al de leerlingen die thuis zitten via streaming de lessen kunnen volgen.  "

Meest gelezen