De hulpdiensten rukten massaal uit. © Stijn Van de Sande

Hulpdiensten rukken massaal uit voor luide knal in Mechelen-Zuid: zwaar vuurwerk wellicht de oorzaak

Mechelen -

De omgeving van de Brusselsesteenweg en het Plaisanceplein in Mechelen werd maandagavond opgeschrikt door een harde knal. Die was wellicht afkomstig van zwaar vuurwerk. “We deden nazicht in de omgeving, maar konden geen andere oorzaak voor de explosie vinden”, klinkt het bij de hulpdiensten.

De brandweer rukte maandagavond iets voor 20u uit naar de Brusselsesteenweg in Mechelen. De buurt werd opgeschrikt door een harde knal. Buurtbewoners spreken ook over een lichtflits en een stofwolk. “Na wat er in Turnhout is gebeurd, moest ik meteen aan een gasontploffing denken. Gelukkig is het niet zo erg”, zegt een van de omwonenden.

De oorzaak van de knal kon niet meteen gevonden worden. Er brak ook geen brand uit. “We hebben nazicht gedaan in de omgeving, onder meer via de ladderwagen, maar hebben niets gevonden”, zegt brandweercommandant Ronny Cornelis. Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande vult aan: “Er kwamen tot nu toe ook geen meldingen over schade of slachtoffers binnen.”

Vuurwerk

Volgens de brandweer gaat het wellicht om zwaar vuurwerk. Net na de ontploffing zag een buurtbewoonster twee jongeren wegfietsen. Mogelijk hebben zij iets met de explosie te maken. “Sinds Nieuwjaar wordt er regelmatig vuurwerk afgestoken in deze buurt”, zegt buurtbewoonster Wendy Kisling. “Dit was wel veruit de luidste knal, maar ook de voorbije dagen werd er al heel wat zwaar vuurwerk afgestoken.” (svds, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER