Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. Dan toch geen Overlegcomité op 14 januari - Minister Vandenbroucke vindt dat parlement zich dringend moet buigen over verplichte vaccinatie

Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde ‘noodfase’ (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Coronapatiënten krijgen in die fase dus geen voorrang meer. Dat staat in het ziekenhuisnoodplan dat de FOD Volksgezondheid dinsdag uitstuurt. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo'n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.

91 reacties

  • Yoran Parton

    2 jaar geleden
    Minister ik vind dit absurd scholen moeten voorzichtig doen want vooral op de schoolbussen is het chaos.mss afstandsonderwijs,prive bussen? Denk hier maar is over na Want de cijfers zijn niet normaal meer vroeger zijn we in lockdown gegaan met 15000 waar is het verstand gebleven ? Mvg yoran
  • Jos Van tilborgh

    2 jaar geleden
    Moest men iedere gevaccineerde 200€ belastingvermindering geven, ze stonden aan te schuiven..
  • Leopold Vanhoof

    2 jaar geleden
    Nog enkele maanden talmen voor aleer een beslissing genomen wordt.
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Gertie Daerden, niet bang zijn. Mij zullen ze niet inspuiten met dit experimenteel spul, en er zijn er nog.
  • Gertie Daerden

    2 jaar geleden
    Het is wel nuttig dat er nog een controlegroep overblijft van ongevaccineerden, hoe gaat men anders de eventuele lange termijn nevenwerkingen nog kunnen vergelijken. Of zou dat net de bedoeling zijn om dit niet te kunnen vergelijken.
  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Zette ex-sluizenmeester uit wraak sluizen open? "Centra van Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke dreigden onder te lopen”
    PREMIUM

    Zette ex-sluizen­mees­ter uit wraak sluizen open? "Verschil­len­de kustgemeen­ten dreigden onder te lopen”

    Zette ex-sluizenmeester S.D. (42) uit Zuienkerke twee jaar geleden op zes locaties aan de kust de sluizen open, omdat hij kwaad was op z’n neef? Over die vraag moet een Brugse strafrechter zich dit najaar buigen. “Het waterpeil zou tot twee meter gestegen zijn, waardoor de centra van Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke dreigden onder te lopen”, schetste de burgerlijke partij het rampscenario. Een drama dat uiteindelijk werd vermeden door een loutere toevalligheid.
    Blankenberge, Jabbeke, Bredene, Brugge, Zuienkerke, De Haan