Prinses Delphine vertelt over de documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Delphine vertelt over de documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’ © VRT/Belga

“Ik stapte huilend buiten bij de advocaat van Albert”: prinses Delphine praat openlijk in ‘Delphine: mijn verhaal’

Royalty“Rijk of arm, een kind mag nooit het slachtoffer worden van problemen tussen de ouders, of wanneer die hun verleden willen verbergen.” Na de tv-bom van Meghan Markle op Buckingham Palace, dropt Delphine van België (53) er nu eentje op ons koninklijk paleis. In ‘Delphine: mijn verhaal’, de driedelige docureeks die vanaf woensdag op Eén wordt uitgezonden, neemt de prinses voor het eerst zélf uitgebreid het woord. “Toen Albert me naar zijn advocaat liet komen, deed die heel smerig.”

42 reacties

  • Carla Van Geel

    2 jaar geleden
    Bij het openen van een bankrekening voor je kinderen inzien dat je op de zwarte lijst staat omdat je misschien de dochter bent van... dan zijn de middelen om dat recht te trekken meer dan juist. Het is ook niet omdat velen in dezelfde situatie "zouden" zitten dat die aanvaardbaar is. "Het" verhaal vanuit sociale media en pers zal ook "eens" gelezen worden door de kinderen en daar tegenover "haar" verhaal willen vastleggen is een logische reactie om het geheel af te sluiten.
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    Dat is gewoon iemand die graag in de belangstelling staat. Er zijn zovele kinderen, waarvan de ouders nooit naar hen hebben omgezien. Hoe je het draait of keert hoeveel kinderen missen de liefde van hun ouders. Maar ook hoeveel kinderen leven er nog in armoede/Zo te zien heeft ze toch nooit iets tekort gehad. En waarom doet ze dan zo hautain op de nationale feestdag.
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Als ik in zo,n situatie had gezeten dat m’n vader me niet wilde kennen dan had ik hem gewoon laten stikken koning of niet!
  • Hugo Stalens

    2 jaar geleden
    Iedereen gelijk voor de wet, als denkt dat ge alles kan en alles kunt permitteren dan moet ook maar de gevolgen dragen en een dikke duim voor prinses Delphine om alles openbaar te maken.
  • Sigrid Coppens

    2 jaar geleden
    Had Albert van in het begin gezegd « et alors » dan was er nooit zo’n heisa rond geweest.