©  Tom Palmaers

Vergevingsgezinde prostituee schenkt man die haar tot moes sloeg de bijbel

Hasselt -

Een man uit Schilde is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 42 maanden met uitstel nadat hij een Braziliaanse prostituee zwaar had toegetakeld. Op 30 oktober 2019 verbrijzelde hij haar kaak in rendez-voushuis ‘Logies 355’ in Hasselt. De vrouw toonde zich vergevingsgezind en schonk de man een bijbel na het proces.

De verdachte (34) was op de bewuste dag onder invloed van alcohol en cocaïne toen het licht bij hem uitging. In Logies 355, langs de Genkersteenweg, deelde de betichte aan de nu 52-jarige vrouw rake klappen in het aangezicht uit. Uit het niets sloeg de dader, die een verleden als para heeft, tilt. Het slachtoffer hield er onder meer een verbrijzelde kaak en een oogletsel aan over. Daarnaast graaide de dertiger ook nog 380 euro en de gsm van het slachtoffer mee. Onderzoek toonde aan dat de beklaagde ondanks de zware verwondingen niet de intentie had om de vrouw te doden. Volgens de gerechtspsychiater was er evenmin sprake van een geestesstoornis.

Bijbel

Na de feiten verdween de Antwerpenaar tot 9 juli 2020 in de gevangenis. Vervolgens verkaste hij naar een psychiatrisch ziekenhuis voor een behandeling. Ook hield de dader zich na zijn vrijlating aan de opgelegde voorwaarden. Allemaal elementen die in zijn voordeel speelden bij de bepaling van zijn strafblad. “Net zoals zijn blanco strafblad”, pleitte zijn advocaat Jan Keulen. “Het was trouwens mijn cliënt die elf minuten na de feiten de hulpdiensten verwittigd heeft om zich onmiddellijk aan te bieden bij de politie. Ook legde hij in afwachting van de ziekenwagen een bijbel, aangetroffen op de kamer, onder haar hoofd om te beletten dat ze zou stikken. De Bijbel heeft als het ware haar leven gered.”

Om van het uitstel te genieten moet de man actief op zoek gaan naar werk en zijn psychiatrische behandeling voortzetten. De Schildenaar draait op voor de proceskosten van ruim 5.000 euro. Aan de vrouw is hij een schadevergoeding van bijna 16.000 euro verschuldigd. Ook draait hij nog op voor de kosten als er later cataract- of netvliesproblemen opduiken. De diepgelovige prostituee deed de man na het proces een Bijbel uit de Standaard Boekhandel cadeau. Ze adviseerde de man om deze te lezen om het rechte pad te kunnen bewandelen. geho

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer