©  EPA-EFE

Duizelingwekkende cijfers in de VS: 1,4 miljoen besmettingen geregistreerd op één dag

Tijdens deze coronapandemie hebben in de VS nog nooit zoveel patiënten met Covid-19 in ziekenhuizen vertoefd. Volgens het ministerie van Volksgezondheid nemen over het hele land Covid-patiënten bijna 146.000 ziekenhuisbedden in, meer dan elk vijfde hospitaalbed. In totaal is bijna 78 procent van alle ziekenhuisbedden bezet. Ook het aantal besmettingen stijgt sterk.

Bron: BELGA

Volgens Amerikaanse media was de vorige piek, bijna een jaar geleden, ongeveer 142.000 hospitaalbedden. Het nieuwe record is terug te voeren tot de snelle verspreiding van de omikronvariant.

Eng wordt het ook in de afdelingen intensieve zorg. Meer dan tachtig procent van de bijna 8.700 bedden zijn bezet. Coronapatiënten liggen op bijna 24.000 van deze bedden.

Op een week tijd is het aantal ziekenhuisopnames met meer dan zestig procent tot 115.000 gestegen.

Eveneens op een week tijd overleden meer dan 8.700 mensen aan het virus, de toename bedroeg 14,4 procent. 

Op zeven dagen tijd zijn in de VS meer dan 4,1 miljoen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, een stijging met meer dan 85 procent. 

Volgens de Johns Hopkins universiteit is er ook een record gesneuveld wat betreft het aantal nieuwe besmettingen op één dag tijd. Met 1,484 miljoen nieuwe gevallen maandag meldden de autoriteiten er ongeveer 313.000 meer dan bij het vorige record, precies een week geleden. Met 1.906 overlijdens bleef dit cijfer vergelijkenderwijs stabiel.

In het land met zijn 330 miljoen inwoners zijn tot nu toe meer dan 61,5 miljoen mensen besmet geraakt, meer dan 839.000 van hen stierven eraan.

Volgens de gezondheidsdiensten geldt 62,6 procent van de bevolking als volledig ingeënt en heeft 36,5 procent een boosterprik gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer