Guy De Prins

Buurtbewoners bezorgd over ingezakt wegdek in Humbeek: "Vanaf morgen wordt het zinkgat hersteld"

In de Warandestraat in Humbeek, bij Grimbergen, is een stuk van het wegdek ingezakt. Volgens buurtbewoners zakt het stuk straat elke dag een beetje verder naar beneden en moet de weg dringend hersteld worden. "Morgen zal een aannemer langskomen. Tegen vrijdag moet alles hersteld zijn", aldus burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Het probleem aan het wegdek in de Warandestraat begon na een waterlek afgelopen zomer. Het zinkgat dat toen ontstond werd toen slechts tijdelijk hersteld, maar sindsdien gebeurde er niets meer. "De Watergroep heeft dat lek toen hersteld, maar het gat werd niet voldoende opgevuld", vertelt Selleslagh. Het gat ligt vlak voor het huis van Guy De Prins en zijn vrouw Katelijne De Boeck. "Elke dag rijden hier auto's voorbij. We willen er niet aan denken wat er zou gebeuren als het wegdek het plots begeeft. Dit is levensgevaarlijk", vinden ze.

Deze week hersteld

De burgemeester moest de problemen met het wegdek naar eigen zeggen via de media vernemen. Daarop nam hij contact op met De Watergroep. "Ik kreeg vanavond een bericht met daarin de bevestiging dat er morgen een aannemer langskomt om het gat te herstellen. Daarna wordt er ook een nieuwe laag asfalt over gelegd zodat het probleem tegen eind deze week is opgelost", vertelt Selleslagh. Guy is blij dat er eindelijk een oplossing in zicht is. "Het heeft lang geduurd, maar het belangrijkste is dat alles nu hersteld zal worden."

Burgemeester Selleslagh hoopt dat inwoners hem in de toekomst meteen contacteren als er problemen opduiken. "Ik hoop dat inwoners niet altijd naar de media moeten lopen om een probleem op te lossen waar wij niets vanaf weten", klinkt het.

In augustus 2021 ontstond er een groot zinkgat na een waterlek in de straat.
Guy De Prins

Meest gelezen