Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Shutterstock / lumen-digital

Waarom autoverdelers niet warmlopen voor elektrische wagens: “Dealers verkopen het liefst waar ze het meest op verdienen”

Dat we binnen afzienbare tijd allemaal elektrisch zullen rijden, staat vast. Toch gebeurt de omslag (nog) niet via de autodealer. Wie als particulier voor een elektrisch voertuig (EV) een showroom binnenstapt, treft maar zelden een enthousiaste verkoper, zo blijkt. Er worden zelfs tegenargumenten aangehaald om de aankoop te ontmoedigen. Het verklaart waarom we met een offerte voor een diesel vertrekken, terwijl we voor een plugin hybride of volledig elektrische wagen naar de dealer waren getrokken.

104 reacties

  • Alois Verbraeken

    2 jaar geleden
    Wat met al de mensen op appartement en in huurhuizen zonder zonnepanelen die kunnen elektrische auto's nooit betalen. Weer een vorm van sociale discriminatie. Foei aan onze regering die natuurlijk al die voordelen wel hebben en een bedrijfswagen.
  • Patrick Devogelaere

    2 jaar geleden
    Electrische wagens zijn boerenbedrog: 1) niet milieu vriendelijk (zware metalen, 2)korte levensduur batterijen 3)onveilig bij brand en geweerd uit parkeergarages 4)*beperkte autonomie 5) veel te duur 6) opladen duurt lang 7) te weinig oplaadpunten en duur 8) net niet aangepast en geen groene stroom genoeg 9) op termijn betaal men zich blauw als zijnde een grootverbruiker van electriciteit * Testrit Calpe: benzine en diesel 1 dag onderweg en 2x tanken, Tesla 3 dagen onderweg min. 5x opladen.
  • Eddy Vermeulen

    2 jaar geleden
    Een verbrandingsmotor heeft regelmatig onderhoud nodig. Uitgezonderd banden en remmen is er bij een elektrisch voertuig niet veel meer om te onderhouden. Bij een defect EV zullen de kosten ook navenant zijn. Wat met de jobs van de garagemedewerkers. De garage zelf, kan die overleven zonder onderhoud van wagens?
  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Een elektrische auto kopen is alleen haalbaar voor de mensen met heel veel geld. Gaan de minderbegoeden zich dan moeten verplaatsten met de fiets? In verlof gaan naar Frankrijk, Italië, Duitsland te voet misschien ? Pure discriminatie !
  • eric loyens

    2 jaar geleden
    Met een elektrische auto rijden lost het milieu niet op de zogezegde rijke landen moeten besparen en daar worden de burgers gemolken en de andere continenten zoals india end vegen hun broek er aan met gevolg de aarde blijft opwarmen en hier wordt de gewone burger armer