Toby Price  ©  EPA-EFE

Price wint Dakar-etappe bij motoren maar Van Beveren pakt opnieuw leiding

Toby Price (KTM) heeft de tiende etappe bij de motoren gewonnen. Een troostprijs voor het officiële KTM-team dat eerder op de dag Kevin Benavides (KTM) zag opgeven en Matthias Walkner (KTM) ruim een kwartier zag verliezen. Adrien Van Beveren (Yamaha) komt zo opnieuw aan de leiding bij de motoren. De Fransman gaat Pablo Quintanilla (Honda) en Sam Sunderland (KTM) vooraf.

Bron: BELGA

De ene plottwist volgt de andere op bij de motoren in de 44ste Dakar. Met nog twee etappes te rijden is de strijd voor de eindzege nog lang niet beslist. Wie niet zal winnen is Kevin Benavides (KTM), winnaar van de Dakar bij de motoren in 2021. De Argentijn kreeg na 133 km problemen en moest opgeven. Maar daar bleef het niet bij voor het officiële KTM-team. Matthias Walkner passeerde de laatste tijdscontrole na 327 km met een achterstand van 7’24” op leider Quintanilla. Een klap voor de Oostenrijker die halfweg de etappe nog virtueel aan de leiding reed. Walkner bereikte de finish als 27ste en verloor 15’55”. In de stand zakt hij naar de vijfde plaats op 8’24” van de leider.

En die nieuwe leider is Adrien Van Beveren, eerste achtervolger is Pablo Quintanilla. Sam Sunderland is naar de derde plaats gezakt. Met 5’59” achterstand op Van Beveren blijft hij in de running voor de eindzege, net als Joan Barreda Bort (Honda) die als vierde volgt op 6’47”. En zelfs Matthias Walkner is met een achterstand van 8’24” nog niet uitgeteld voor de eindzege, al kreeg hij op woensdag wel een flinke mentale tik te incasseren.(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer