Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dierenbeulen kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermishandeling”

De Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor hogere boetes en langere celstraffen voor dierenmishandeling. Het decreet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dat dierenbeulen voortaan tot 5 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Bij recidive gaat dat zelfs tot 10 jaar. Opmerkelijk: dat zijn in bepaalde gevallen zwaardere straffen dan die voor kindermishandeling.

50 reacties

  • Johanna Brouwers

    2 jaar geleden
    Ja nu nog toepassen e die straf. Want eerst zien en dan geloven !!!!!
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Het is prima om dierenbeulen zwaar te straffen. Ik zou echter ook verkrachters, misbruikers, dieven en moordenaars graag zwaar bestraft zien. Een opstelletje schrijven omdat je deelnam aan een groepsverkrachting is geen straf maar een beloning en een aanmoediging omdat je toch niet bestraft worden.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Het is nu wel discriminerend tegenover kinderen. Welke politicus trekt dat nu recht door de straffen op kinderverwaarlozing ook aan te pakken. In onze samenleving scoort men wel beter met maatregelen om dieren te beschermen dan met deze om kinderen en mensen te beschermen. Ook dat is toch een onrustwekkend teken.
  • Leopold Vanhoof

    2 jaar geleden
    Dierenmishandeling moet bestraft worden maar dit zijn straffen buiten verhouding.
  • michel van dam

    2 jaar geleden
    goed lezen, staat ze riskeren een boete en gevangenisstraf, zal wel taakstrafje zijn zoals altijd.