Het standsrandbos is plots voor twee derde verdwenen....
Volledig scherm
PREMIUM
Het standsrandbos is plots voor twee derde verdwenen.... © Bollen

Stadsrandbos van Tienen van kaart geveegd na ‘foutje’ van aannemer: “Duizenden exemplaren per abuis kapotgefreesd”

TienenHet stadsrandbos van Tienen is niet meer. Het bos, op de zuidelijke kant net buiten het centrum,  werd vier jaar geleden al aangeplant en zou deel uitmaken van een nog verder te realiseren parkbos van maar liefst acht hectare. Maandag begonnen de werken voor de aanleg van een meander in het parkbos, maar door een ‘foutje’ van de aannemer werd echter een verkeerd stuk grond gefreesd. En laat het net dat stuk grond zijn waar meer dan duizend bomen van het stadsrandbos op staan... of stonden, helaas.

  1. In één jaar meer dan 15.000 meldingen over huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Tienen

    In één jaar meer dan 15.000 meldingen over huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Tienen

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Tienen zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in de Vlaams-Brabantse stad.
    Tienen
  2. Thibaut (16) wordt langzaam blind en traint voor Paralympische Spelen: “Over enkele jaren hopelijk een handvol medailles en... een vriendin”
    PREMIUM

    Thibaut (16) wordt langzaam blind en traint voor Paralympi­sche Spelen: “Over enkele jaren hopelijk een handvol medailles en... een vriendin”

    “Hij maakt nu een mapje met foto’s van alle mensen die hij graag ziet, zodat hij hun gezicht beter kan onthouden.” Tien jaar geleden rolde een golf van ontroering over het land, toen de 5-jarige Thibaut Somei in deze krant vertelde over zijn uiterst zeldzame oogaandoening die hem langzaam maar zeker blind maakt. Maar hoewel hij zijn droom – ooit autocoureur worden – heeft moeten opbergen, blaakt de jongeman vandaag van zelfvertrouwen in een andere sportdiscipline. “Een witte stok? Daar voel ik mij absoluut niet goed bij.” Een gesprek met een inspirerende 16-jarige knaap.
    Leuven