Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Van De Velde, Valerie Roosen en Maarten Leyts. © Klaartje Lambrechts / rv

Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start

NFT’s zijn overal. Het is een manier om digitale kunst te bezitten, en heel wat bekende mensen - van Eminem tot Paris Hilton, topmodel Emily Ratajkowski, Wout van Aert of Melania Trump - investeren daar een smak geld in. Maar wat is het juist en wat heeft het te maken met kunst? We vroegen het aan een financieel expert, een CEO van een trendbureau en een kunstkenner, die uitleggen of iedereen ermee kan starten. “In Hollywood kan je sommige feestjes zelfs niet meer binnen als je niet met NFT’s kunt betalen.” 

16 reacties

  • Dimitri Van Den Berge

    2 jaar geleden
    "NFT's welke het menselijke creatieve vermogen overstijgen" : wat 'n nonsens; buiten ht (hum)animale brein is er geen verbeeldingskracht, of m.a.w. : 'n A.I. kan geen visioenen (geen oorspronkelijke "beelden") scheppen, want ontdaan vn "(con)sentientie"... (D.Van Den Berge)
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Die zeepbel kan er ook nog wel bij...
  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    Als je veel teveel geld hebt kan je dat perfect missen en je aankopen in lucht er mee betalen ;-).
  • Sammy Hermans

    2 jaar geleden
    Topas. Elke nft is uniek en staat overanderbaar op blokchain na creatie(mint). Kopieren heeft geen nut
  • Charles De Ruydts

    2 jaar geleden
    De waarde zit in het NFT-certificaat niet in de kunst. En welke instelling waarborgt dat het werk wel bestaat, of moet dat ook niet !.