Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Herman ‘Markske’ Verbruggen over het succes van 25 jaar ‘De Kampioenen’-strips: “Ja, we verdienen daar iets aan”

LiteratuurFlippo’s in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit ‘F.C. De Kampioenen’ voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman ‘Markske’ Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. “Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken.”

  1. Nieuw ‘Godvergeten’-boek ontbloot nog veel meer gruweldaden binnen kerk: “Hier heb ik nóóit over verteld”
    PREMIUM
    Literatuur

    Nieuw ‘Godverge­ten’-boek ontbloot nog veel meer gruwelda­den binnen kerk: “Hier heb ik nóóit over verteld”

    Pakkend, gruwelijk of tragisch. De getuigenissen uit ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik binnen de katholieke kerk grepen iedereen naar de keel. Maar het nieuwe boek bij de reeks maakt de omvang van het misbruik pas écht duidelijk. 101 getuigenissen, die één voor één raken tot in het diepste van de ziel. In deze exclusieve voorpublicatie doen drie slachtoffers hun schrijnende verhaal. “Moest ik ooit te weten komen dat mijn kleinkinderen door zo iemand zouden lijden, zou ik zijn keel langzaam dichtknijpen terwijl ik in zijn ogen kijk.”
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.