Kamal steekt de handen uit de mouw bij Huis Baeyens in Antwerpen.  ©  VRT

Andermans zaken met Kamal Kharmach is terug: “Deze reeks is veel meer dan een tv-programma. Ik sta ermee op en ga ermee slapen”

Het televisieprogramma Andermans zaken is weer helemaal terug. Net zoals in het eerste seizoen zet Kamal Kharmach in acht nieuwe afleveringen zijn missie onverminderd voort om ondernemingen in moeilijkheden uit de nood helpen.

Bron: VRT

Een programma als Andermans zaken is in tijden van corona relevanter dan ooit. Tegenwoordig is de crisis in zowat alle sectoren voelbaar geworden, dus ook bij acht kleine ondernemers die het onderwerp zijn van het tv-programma.

Samen met partners NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers), VOKA (Vlaams netwerk voor Ondernemingen en Kamers van koophandel gaat Kamal Kharmach samen met een team experten op zoek naar structurele oplossingen voor gepassioneerde ondernemers die het hoofd moeilijk boven water kunnen houden.

Antwerpse ondernemers uit de nood helpen

Kamal steekt in alle uithoeken van België zijn handen uit de mouw en gaat in de achtdelige reeks ook op bezoek bij Huis Baeyens in Antwerpen, een familiebedrijf gespecialiseerd in verkleedkleding en feestartikelen. Het bedrijf is met 80.000 kostuums in de verhuur wellicht de grootste kleerkast van Vlaanderen, maar toch draait het niet meer. Volgens de huidige zaakvoerders een gevolg van corona.

Ook fruitwinkel Fruithofje ML in Deurne kan op de hulp van Kamal rekenen. Twee hartsvriendinnen openden hun zaak vol goede moed, maar de klanten bleven uit. Kamal stelt ook vast dat er een massa spaargeld in de zaak is gestoken, en dat er elke maand nog extra geld nodig is, om te kunnen overleven.

Hoewel Kamal in elke aflevering met verschillende problemen geconfronteerd wordt, probeert hij altijd met de ondernemers een oplossing te zoeken. “Deze reeks is veel meer dan een tv-programma. Ik sta ermee op en ga ermee slapen. Want een zaak sluiten, blijkt soms een betere piste dan verder doen.”

Kamal op bezoek bij Fruithofje ML in Deurne. ©  VRT

 ©  VRT

 ©  VRT

Andermans zaken, vanaf maandag 24 januari 2022 om 20.40 uur op Eén
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER