©  AFP

Woning van Nederlandse minister Sigrid Kaag extra beveiligd na bedreiging door man met brandende balk

De woning van de D66-leidster en nieuwe minister van Financiën in Nederland Sigrid Kaag wordt zwaar beveiligd. Vorige week stond een man met een brandende toorts dreigend aan haar deur en daarnaast gooide Viruswaanzin-voorman Willem Engel haar adres op de straatstenen.

Bron: De Telegraaf

Vorige week woensdag kreeg Sigrid Kaag, bij de laatste nationale verkiezingen in Nederland nog een van de grote winnaars met haar links-liberale partij D66, nog onaangenaam bezoek van een 29-jarige complotdenker die bij haar aanbelde met een brandende houten balk in de hand.

LEES OOK. Coronacomplotdenker intimideert D66-leidster met brandende fakkel

“Ik bedreig niemand, ik wil alleen maar even praten”, riep de 29-jarige Amsterdammer door de brievenbus naar Kaag. Kaag hield de deur dicht en diende klacht in tegen de notoire coronascepticus. De man werd iets later aangehouden door de politie.

Ook afgelopen week deelde Willem Engel, de frontman van de beweging Viruswaanzin die zich verzet tegen het coronabeleid, het adres van Sigrid Kaag op Twitter. Ook daar kon de minister niet mee lachen en ze overweegt een klacht tegen Willem Engel. In ons land is Willem Engel bekend omdat hij viroloog Marc Van Ranst dagvaardde wegens laster. De rechtbank oordeelde intussen dat er geen sprake is van een misdrijf.

LEES OOK. Twitter schorst opnieuw account waarmee antivaxer Willem Engel tweette

De politie acht de dreiging ten aanzien van Kaag niet geweken en haar woning zal nu extra beveiligd worden. Zo is er een politiepost geplaatst en er werden camera’s opgehangen aan haar huis en in de omgeving.

Ook in de straat van Hugo de Jonghe (CDA), minister van Volksgezondheid in de vorige regering-Rutte en minister van Ruimtelijke Ordening in de nieuwe regering, werd de beveiliging eerder al gevoelig opgeschroefd.

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER