©  BELGA

Charles De Ketelaere opnieuw verkozen tot Belofte van het Jaar

Op het gala van de Gouden Schoen wordt niet alleen de Gouden Schoen zelf uitgedeeld. Er zijn ook een aantal nevenprijzen te verdelen. Een overzicht.

Vincent Van Genechten

BELOFTE

Charles De Ketelaere is woensdagavond voor de start van het 68e gala van de Gouden Schoen voor de tweede keer op rij verkozen tot Belofte van het Jaar.

De Brugse Golden Boy kreeg liefst 629 stemmen achter zijn naam en haalde het zo met meer dan een straatlengte voorsprong van zijn ploegmaat Noa Lang (186 punten). Anderlecht-youngster Sergio Gomez eindigde met 185 punten op de derde plaats.

Eind 2020 werd CDK op het Sportgala al eens verkozen tot Belofte van het Jaar en mocht hij de prijs Dominique D’Onofrio in ontvangst nemen. Niet veel later kreeg hij op het gala van de Gouden Schoen zijn eerste trofee als beste belofte. Met twee stuks is hij nu samen met Youri Tielemans recordhouder. De huidige draaischijf van Leicester City werd in 2014 en 2015 als Anderlecht-speler twee jaar op rij verkozen als Belofte van het Jaar op de Belgische voetbalvelden.

In de eindstand vinden we ook enkele Genkies terug: Kristian Thorstvedt (7de), Maarten Vandevoordt (11de), Luca Oyen (25ste), Carlos Cuesta (28ste) en Mujaid Sadick (45ste).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer