Voor De Droomfabriek kreeg Annick kunstenaar Kamagurka en Bart Peeters over de vloer die haar laatste droom kwamen vervullen ©  IF

Bart Peeters en Kamagurka vervullen laatste wens van overleden bakkersvrouw Annick (49)

Sint-Amandsberg / Lievegem -

Na een slepende ziekte liet de geliefde bakkersvrouw Annick Verneert (49) van bakkerij Dewulf in het Gentse Sint-Amandsberg vorige week het leven. Voor haar overlijden had ze nog een laatste wens: ze wou een speciaal kunstwerk achterlaten. Die droom werd door kunstenaar Kamagurka en zanger Bart Peeters ingevuld in de rubriek De Droomfabriek van het VRT-programma Iedereen Beroemd.

Simon Dekaezemaker

Bakkersvrouw Annick Verneert (49) van bakkerij Dewulf in Sint-Amandsberg overleed vorige week aan de gevolgen van een slepende ziekte. Samen met haar man Mark Dewulf (53) was ze meer dan dertig jaar het vertrouwde gezicht van de bekende drive-inbakkerij in de Adolf Baeyensstraat.

Maar eind oktober 2020 moest de populaire bakkerij noodgedwongen de deuren sluiten. Annick was in de zomer zwaar ziek geworden. “Ik moest er vanaf dan voor haar zijn”, zegt Mark. “Haar ziekte bepaalde het ritme, maar ze heeft zwaar gevochten om nog zo lang als mogelijk bij ons te zijn.”

Het gezin besloot daarop met volle teugen te genieten en volop ‘vandaag’ te leven. Ze gingen op reis naar Frankrijk en Annick wou absoluut nog eens zweefvliegen. “We gingen ook vaak eten en wilden zo veel mogelijk met vrienden en familie afspreken en genieten met de mensen die we graag zien.” (Lees verder onder de foto)

Voor De Droomfabriek kwamen kunstenaar Kamagurka (links) en Bart Peeters Annick helpen om haar laatste wens te vervullen ©  Iedereen Beroemd

Kunstenaar Kamagurka maakte een speciaal kunstwerk voor bakkersvrouw Annick: “Het kunstwerk symboliseert hoe ze ons wegwuift en dat het goed is geweest”, zegt Mark.  ©  Iedereen Beroemd

Kunstwerk van Kamagurka

Maar eind vorig jaar volgde een extra verrassing voor Annick. Plots stond zanger Bart Peeters voor haar deur in Lievegem. “Ze zag de rubriek de Droomfabriek van Iedereen Beroemd op tv en besloot wat impulsief een bericht te sturen om haar droom te vervullen”, zegt Mark. “En daar stond Bart dan.”

De goedlachse bakkersvrouw wou namelijk graag een kunstwerk laten maken voor in haar tuin. “Iets voor in de eeuwigheid en waar ze haar eigen wens en positiviteit in kon leggen”, legt Mark uit. De kunstenaar Kamagurka maakte daarop een speciale gietijzeren sculptuur in de vorm van een hand.

“Het kunstwerk symboliseert hoe Annick ons wegwuift en dat het goed is geweest, maar ook over de weg die wij nu nog moeten afleggen zonder haar”, zegt Mark. “Het is een zeer emotioneel werk en zal een centrale plaats krijgen thuis. Het brengt heel wat mooie herinneringen aan Annick boven.”

Eind oktober 2020 sloten Annick en Mark na dertig jaar de deuren van hun populaire bakkerij in Sint-Amandsberg ©  fvv