Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

ONZE OPINIE. Prijsstijgingen hangen de komende maanden als zwaard van Damocles boven onze regeringen

Wanneer maandelijkse voorschotfacturen het bedrag van de maandelijkse woonlening benaderen, is het alle hens aan dek. Tot 1.000 euro per maand voor elektriciteit? Dat is bijna crimineel. De burger kan dat niet betalen. Dat mag niet alleen Belgen die moeite hebben met die factuur uit hun slaap houden. De alarmbellen in de Wetstraat gaan luid af.

39 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    De dagen van Vivaldi zijn geteld, eerst nog zoveel mogelijk langs de kassa passeren.
  • Rudy Degrande

    2 jaar geleden
    Het probleem is dat de energiefactuur een tweede verdoken belastingfactuur is geworden zoals met de waterfactuur. Het zou al een hele stap vooruit zijn als al die heffingen en bijdragen zouden verdwijnen en de echte energie betaald wordt. Eventuele sociale correcties dienen via de gewone belastingen of op een transparantere manier geregeld te worden.
  • medhi sauvage

    2 jaar geleden
    Jesper stijnen heeft misschien nog niet genoeg levenservaring maar hij is extreem vroegrijp qua intelligentie, prijzen van vervuilende producten hoger belasten en het geld gebruiken voor een belastingsvermindering op de lonen, dat zorgt er voor dat je meer keuze hebt wat je met je eigen inkomen doet. Wil je dan niets aanpassen dan is het maar van dokken, kassa kassa voor al de anderen, iedereen gelukkig
  • freddy cardoen

    2 jaar geleden
    En een euro kan je maar 1 keer uitgeven , de economie zal het geweten hebben .
  • Ludo Hermans

    2 jaar geleden
    Onze politici zullen nooit iets goeds doen voor de burger waarvan zij rijkelijk leven!