AFP
Volledig scherm
© AFP

Bitcointransactie stoot evenveel CO2 uit als huishouden in drie weken

Een transactie in bitcoin veroorzaakt evenveel CO2-uitstoot als een gemiddeld Nederlands huishouden in ongeveer drie weken. Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) uitgerekend in een nieuwe studie om de klimaatimpact van de financiële sector beter in kaart te brengen.

17 reacties

  • dimitri Dekeyser

    2 jaar geleden
    Zolang je rekenkracht ter beschikking stelt voor het netwerk word je beloond. die grotere bitcoin beloning is als je een block oplost. voor de rest word je dus beloond met een percentage van alle transacties die je berekend
  • mich lee

    2 jaar geleden
    jan vandezande, dan verdamt alles, want wie wil nu die eneorme rekenkracht leveren zonder er iets voor in de plaats te krijgen.
  • jan vandezande

    2 jaar geleden
    Er kunnen max 21 miljoen bitcoins gegenereerd worden. 18 miljoen zijn er al gegenereerd. Nu krijgen de miners een bitcoin als beloning om de transacties te verzekeren. Wat als alle bitcoins gegenereerd zijn? Dan kunnen ze geen beloning meer geven. Wie gaat die transacties dan beheren?
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    Ze zouden beter stoppen met bitcoins. Het is niks waard, je sponsert criminelen en terroristen en het verspilt massa's energie (al dan niet fossiel) maar die energie kan veel nuttiger ingezet worden. Het draagt zelfs bij tot de hoge energieprijzen.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Geen probleem toch ? We krijgen immers gascentrales die energie zullen leveren. Of zie ik hier iets over het hoofd.