Gesloten winkels in Nederland. Winkelen kan binnenkort waarschijnlijk weer op afspraak, morgen valt de formele beslissing.
Volledig scherm
Gesloten winkels in Nederland. Winkelen kan binnenkort waarschijnlijk weer op afspraak, morgen valt de formele beslissing. © ANP

Na felle kritiek op lockdown lijkt Nederland deels te gaan versoepelen: “Protest tegen maatregelen klonk nog nooit zo luid. Kabinet kon niet anders”

UpdateOnder dreiging van opstandige ondernemers in het hele land en burgemeesters die dat nog steunden ook, lijkt Rutte IV af te koersen op een gedeeltelijke versoepeling van de strenge lockdown in Nederland. Het kabinet kwam vanochtend bijeen in het Catshuis (de ambtswoning van de premier) om te overleggen. Vermoedelijke versoepelingen die morgen formeel worden afgeklopt, zijn onder meer dat scholen opnieuw mogen openen en winkelen opnieuw op afspraak kan. Ook de kappers mogen weer aan de slag. De horeca en cultuurinstellingen moeten wel nog wachten op een heropening. 

25 reacties

  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    In NL horen ze tenminste de roep van het volk. Hier blijft men stokdoof en ze lijden aan tunnelvisie. Het CST moet en zal er komen, en ze vinden het normaal.
  • Joan Vliegen

    2 jaar geleden
    Ik ben heel blij dat na jaren beperkingen en plichten door corona ook de stem van het volk overal harder als voorheen klinkt, een verschil maakt, en dat onze vrijheid, vrij verkeer van mensen en meningen met hand en tand worden verdedigd. Dat is (ook) democratie. En daar ben ik heel dankbaar voor.
  • Jean Francot

    2 jaar geleden
    Is mr. Rutte wereldvreemd of wat ? Kan het geloven dat de Nederlandse bevolking er genoeg van heeft. Wat heeft die strenge lockdown voor zin als half Nederland over de grens gaat shoppen en virussen over en weer meedraagt. Het enige voordeel is dat België hier flink aan verdiend, ten koste van ieder hun gezondheid, maar tja..dat is België, onze vrijheid ontnemen terwijl anderen hier alles mogen, als het maar opbrengt. Gooi alles voor iedereen open, het komt wel goed, net zoals vroeger.
  • Alex Jonckers

    2 jaar geleden
    Groot gelijk aan onze Noorderburen als het hier veilig is om te winkelen moet het bij hen toch ook kunnen ,onze Noorderburen moeten ook kunnen over leven ,stel dat het nu Anders om was ,we moeten mekaar helpen in deze moeilijke tijden ,en tolerant zijn .
  • jos bennet

    2 jaar geleden
    Zo zie je maar als je als het volk stop zegt dan stopt deze corona waanzin. Wij als volk beslissen wat er gebeurt en niet de regering