84-jarige chauffeur opgepakt na vluchtmisdrijf met dodelijke afloop

 © Brent Saey

Er is een verdachte aangehouden voor het ongeval met vluchtmisdrijf waarbij woensdagmiddag in Aalst een vrouw om het leven kwam. Het zou gaan om de 84-jarige bestuurder van de personenwagen die de bromfietsster aanreed.

Belga
Bron: BELGA

Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de Vereeckenstraat in Gijzegem, een deelgemeente van Aalst. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar volgens de eerste vaststellingen reed een personenwagen de vrouw op de bromfiets aan. De bestuurder pleegde daarna vluchtmisdrijf.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar ze overleed aan haar verwondingen. Het ging om een 77-jarige vrouw uit Buggenhout.

Er waren verschillende getuigen van het ongeval en camerabeelden op de plaats van het ongeval werden onderzocht. Het Oost-Vlaamse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De personenwagen zou de bromfiets ingehaald hebben toen er uit de andere richting een vrachtwagen kwam, en daarbij zou de wagen de bromfiets geraakt hebben.

De bestuurder van de personenwagen reed door na het ongeval. De 84-jarige man uit Aalst werd woensdagavond opgepakt. ‘Hij legde een negatieve ademtest af’, zegt het parket. ‘Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket onmiddellijk ingetrokken voor de periode van 15 dagen. Zijn wagen werd in beslag genomen voor verder onderzoek door de verkeersdeskundige. De man wordt momenteel verhoord.’