Zware brand vernielt loods met opslagruimte

© zvd

Zelzate/Wachtebeke -

In de industriezone ‘Crossport’, langs de E34 op de grens van Zelzate en Wachtebeke, heeft een zware brand donderdagmiddag minstens 2.000 vierkante meter opslagruimte vernield. De schade is enorm.

Dirk Ververs

Een hevige brand vernielde donderdag een grote loods achteraan de kmo-zone ‘Crossport’, gelegen in de Gebroeders Naudslaan aan de afrit van de E34 richting Zelzate en de R4 naar Gent. Omstreeks 11.20 uur werd de brandweer gealarmeerd. Bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak van een grote loods. De brandweerzone Centrum stuurde heel wat extra ploegen en bluswagens ter plaatse. De grote loodsen in deze industriezone zijn onderverdeeld in kleinere compartimenten. Een achttal daarvan - naar schatting een 2.000 vierkante meter opslagruimte - is door de brand totaal vernield.

De brand veroorzaakte zeer veel rookoverlast. Daarom werd beslist om de op- en afritten van de E34 af te sluiten en BeAlert in te schakelen met een oproep om in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden. De rook dreef overwegend richting het zuidwesten, tot in Wachtebeke vielen gloeiende stukjes papier uit de lucht.

Het wegverkeer kon het afrittencomplex langs het Texaco-tankstation vanaf 13.30 uur opnieuw gebruiken. Het vuur was intussen onder controle, maar de brandweer moest nog een hele tijd nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets gekend, later op de dag kwam een branddeskundige ter plaatse.

 ©  zvd

 ©  zvd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen